President Obama tillrättavisar Wall Street för att ej visa ånger

I nyheterna: (från PBS.org): I en intervju med PBS News -Jim Lehrer, sade president Barack Obama: ”Problemet som jag ser det,  är att man inte får en känsla av att folk på Wall Street känner någon ånger för att ha tagit alla dessa risker, man får inte en känsla av att det har skett en förändring i kultur och beteende som en konsekvens av vad som har hänt. Och det är därför de förslag om ekonomiska lagstiftningsreformer som vi lade fram är så viktiga … att upprätta de finansiella regelverksprogram som hindrar dem från att ta en del av de vilda risker som de tog tidigare. Och jag tror också att när det gäller frågor om kompensation, så bör åtminstone aktieägarna kunna överväga detta innan företagen ger dessa massiva bonusar till höga chefer.”

Min kommentar: Det är tråkigt för Obama att dessa åtgärder inte kommer att hjälpa. Vad som behövs är utbildning av människor för att ändra dem på ett sådant sätt att de inte kommer att kunna tillfoga mänskligheten en sådan oåterkallelig skada, och dessutom kunna erkänna att de har gjort ett misstag. Denna förändring i människors medvetande i den globala världen, från individ till det kollektiva, är det som krävs av oss i det generella samspel mellan oss som nu avslöjas.

Mänskligheten har dock inte verktyget att ändra sig och rätta till sin egoism. Kabbala ger oss verktyget, enligt principen ”Jag skapade egoism och jag skapade Torah för dess korrigering, eftersom Ljuset i Torah för oss tillbaka till Källan.” Det är därför möjligt att attrahera Ljuset till sig själv!

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.