Det är naturligt att hinder dyker upp längs den andliga banan

Tre frågor jag fick om önskemål och känsloreaktioner:

Fråga: Jag är beroende av datorspel, men jag har hört dig säga att vi inte bör förtrycka våra begär. Kommer mitt TV- och datorspelsberoende att korrigeras av Ljuset?

Mitt svar: Det enda du behöver göra är att studera kabbala – läsa, lyssna, och titta på vårt material. Studierna kommer att korrigera dig utan att du behöver tvinga dig själv. Du måste tvinga dig själv till att studera och inte vara lat, men försök inte att ”bryta” dina kvaliteter, eftersom endast det Övre Ljuset (Ohr Makif) kan korrigera dem.

Fråga: Finns det ett samband mellan kabbalastudier (lektionerna, grupparbete, och dissemination) och en starkare sexuell lust?

Mitt svar: Ja, men försök så mycket du kan att inte uppmärksamma detta, eller andra störningar som kan uppstå. Fokusera bara på att avancera mot målet. Sedan kommer allt annat att ske vid behov. Det är naturligt för hinder att dyka upp och det händer alla.

Fråga: Varför är det så att när jag lyssnar på kabbalistiska låtar eller tittar på animerade filmer, strömmar tårar från mina ögon okontrollerat och mitt hjärta fylls av längtan. Vad händer? Hur kan detta förklaras?

Mitt svar: Detta händer på grund av glädje från ett möte med det eviga och perfekta, och försmaken av den framtida uppfyllelsen.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.