Ny studie visar att tonåringar drar nytta av Internet

I nyheterna (från MacArthur Foundation):Ny studie visar att tid på nätet är viktigt för tonåringarnas utveckling” Det finns myter om barn som spenderar sin tid på nätet – att det är farligt, eller gör dem lata. Men vi fann att spendera tid på nätet är essentiellt för unga människor att ta upp de sociala och tekniska färdigheter de behöver för att vara kompetenta medborgare i den digitala tidsåldern.

Min kommentar: Denna positiva effekt kommer inte egentligen från det livlösa Internetnätverket eller från kommunikation som till största delen är dum och onödig, utan från konformitet med naturens lag, som driver oss mot globalisering och integration.

Om webben införlivar element av autentiskt samarbete, såsom spel baserade på interaktion istället för virtuellt våld, för att simulera den korrigerade världen (även för en egoistisk belöning – lo lishma), så kommer vi att avancera och uppenbara fördelarna med samarbete. Då, i enlighet med regeln, ”vana blir andra natur” (ergel naase teva sheni), kommer vi att hjälpa den unga generationen att göra framsteg mot naturens kvalitet – skänkande och kärlek (lishma).

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.