Kabbala är här för att hjälpa oss att välja Ljusets bana

En fråga jag fick: Du säger att lösningen på den globala krisen ligger i att studera och sprida läran om kabbala, eftersom detta kommer att förändra människors begär från fysiska njutningar såsom pengar, makt och kunskap, till andliga njutningar – uppfyllelse av kärlek och skänkande. Dessa andliga njutningar uppfattas inte i en persons egoism och är därför eviga och perfekta. Har jag förstått detta rätt?

Mitt svar: Kabbalans enda funktion är att hjälpa oss att förstå syftet med vår utveckling och för att välja den snabba och lätta banan att gå igenom det – Ljusets bana. Annars kommer vi att bli tvungna att göra detta genom påtryckning – oerhört och långsiktigt lidande, eller Lidandets bana. Vårt enda alternativ är: vilken av dessa två banor ska vi ta för att nå vårt mål, som är förutbestämt?

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.