En magisk kikare

En fråga jag fick: Hur lyckas du med att förstå vad som står i boken Zohar? Kan du dela med dig av din hemlighet?

Mitt svar: Jag ser snarare än förstår. Jag ser helt enkelt. Låt oss anta att du och jag står tillsammans, och jag har en kikare men inte du, och kanske till och med att din syn inte är så bra. Du frågar mig, ”Vad är det här? Vad är det där?” Jag ser genom min syn, och som om den inte räcker till, tittar jag in i kikaren, teleskopet, eller mikroskopet.

Med andra ord har jag ett sätt att se på, och jag berättar om vad jag ser. Men du ser det inte. Det är något helt nytt för dig – något konstigt, som kanske eller kanske inte existerar. Allt är oklart, förvirrande och främmande för dig.

Därför måste du förvärva dessa apparater: ”kikare”, ”teleskop” och ”mikroskop.” Och för att förvärva dem behöver du det Övre Ljuset. Dessa apparater är skärmen som hjälper dig att se en ny, Övre värld. Vi behöver bara väcka det Övre Ljuset på oss, och det mest effektiva sättet för detta är ömsesidiga studier i en grupp med kabbalistiska källor.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.