Att hålla kontakten med Zohar

1En fråga jag fick: Om en person som läser Zohar, tillfälligt kunde hitta en kontaktpunkt med boken, hur kan han då hålla fast vid den?

Mitt svar: Han kommer att hålla fast vid den om han inte är rädd för vad som kommer efteråt, och kommer att vara beredd att återskapa denna förbindelse om och om igen, oavsett vilka omständigheter som dyker upp.

Om han är livrädd för att tappa upplevelsen av denna kontakten, så innebär det att han saknar tillit och inte är tillräckligt förbunden med andra. Dessutom förstår han inte att hans utveckling sker i givandets kvalitet, vilken alltid växer, utvecklas och intensifieras inom honom.

Hur som helst, den kan inte utvecklas om han är rädd och tvingar sig själv, Om han är intresserad av sin framtid, så drivs han av egoism i stället för av längtan att ge.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.