Var en listig tjuv: stjäl från dig själv

Det finns inget som en nedgång i andlighet. Du behåller alltid allt som du har uppnått. Men du får ytterligare nya egoistiska begär och det känns som om du är i en nedgång.

Men du bör inte tro att den skänkande kraften har övergett dig. Snarare har denna kraft hjälpt dig att uppnå en högre uppenbarelse av egoism, och du ska vara glad att du har fått möjligheten att se dig själv som mer deformerad, för att uppenbara fler begär som du kan korrigera, och därmed stiga högre än någonsin tidigare.

Du borde se dig själv som en banbrytare som tar sig djupt in i det egoistiska begäret, och tar små bitar därifrån som kan fästas till skänkande. Du bör använda alla dina naturliga kvaliteter, såsom en tjuv och en lögnare, att stjäla från och ljuga för din egen egoism.

Vår egoism är trots allt blott ett djur, och det kan inte få reda på en människas intentioner. Det förstår bara enkel, direkt vinst. Vi lever inuti denna egoism och vi gör allt för dess skull. Samtidigt inser vi inte att vi har att göra med vårt inre djur, som alltid kräver att vi ska tjäna det.

På uppåtsidan förstår det inte det mänskliga sinnet och list, och det är därför rätt förhållande till det gör det möjligt för oss att få det att göra något vi – människor – behöver.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.