Uppenbarelsen av motsatser är en språngbräda för andlig utveckling

Allt nytt i världen föds ur känslan av en intern konflikt, en motsägelse av två motsatser i ett enda föremål. Denna känsla är outhärdligt, varför den driver oss att lösa konflikten. En person kan inte tolerera två motsatser tillsammans.

Detta härrör från nivån före den första begränsningen när man känner att man tar emot från Skaparen och är motsatsen till Honom. Det är därför vi inte kan bära känslan av att upptäcka två motsatser tillsammans.

Mänskligheten är på väg att uppleva detta, och när den gör det, kommer den att komma i fullkomlig chock: å ena sidan är vi knutna till varandra, och å andra sidan, hatar vi varandra. Vi kommer då att tvingas att lösa problemet.

Därför är uppenbarelsen av motsatser en nödvändig utgångspunkt för förändring. Det är som en trampolin som underlättar hoppet eftersom känslan pressar oss så kraftfullt att vi helt enkelt inte har något annat val än att bryta oss ur detta tillstånd.

Därför, ju fortare dessa motsatta krafter uppstår i samhället – vårt inre hat till varandra tillsammans med nödvändigheten av att förenas och älska, såsom naturen gör, desto snabbare kommer mänskligheten att tvingas att lösa detta problem. I själva verket är denna dualism orsaken till alla de kriser som vi upplever idag. Det är så vi kommer att uppleva ”Ljusets övertag över mörkret.”

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.