Vi avgår i gapet

Michael LaitmanFråga: Vad måste vi kräva av kongressen för att undvika att höra detta från dig efteråt: ”Varför har ni inte inte bett?”
Svar: Vi måste jämt tänka på hur vi ska föreställa oss detta speciella tillstånd och på vilket sätt vi kan förverkliga det under kongressen, medan vi glömmer allt annat i världen under de tre dagarna.

Vi måste lämna allt bakom oss och stänga dörren efter oss för att befinna oss på nästa steg. Detta kräver väldigt seriös förberedelse: jag går igenom artiklar, studerar under lektioner, arbetar inom disseminering, och vad jag än gör, så hör allt till förberedelsen. Ständigt förväntar jag mig att det ska hända.

Man ska komma till kongressen som till en befrielse. Jag klarar snart inte av att vänta på den, och kommer helt enkelt att explodera om det inte händer!

Ur en lektion på artikeln The Giving of the Torah, 06.11.2011
videoikon WMVljudikon MP3