Jag önskar att alla når målet

Dr. Michael Laitman Fråga:Vad innebär det att ge upp allt för att nå det andliga målet?
Svar: Att ge upp allt för andligheten är att avgöra om mina mål är att nå givandet så att  endast den egenskapen kommer att regera över mig, till en sådan grad att mitt ”jag” inte längre kommer att kännas av.

Precis som skaparen inte känns nu, så kommer du inte känna av dig själv. Det spelar ingen roll vad som händer, oavsett om någon skäller på dig eller vad de säger om dig – inget externt kommer att påverka dig.

Ditt ego kommer att bli större och större, men du kommer alltid att stiga över det med hjälp av din kraft av givande. Och sen kommer du att efterlikna skaparen till en viss del. Vi kan vara arga på honom hur mycket vi vill, men det kommer ändå inte att påverka honom.

Hur bär han sig åt för att lyckas med det? Har den övre kraften inga känslor eller intellekt? Nej det är helt enkelt attributen av kärlek och givande som står över allt annat. ”Kärleken täcker alla synder”. Och om vi når dit, då innebär det att vi är redo för rosh hashana (det nya året).

Detta är riktigt svåra situationer, och ju snabbare du avancerar, desto mer faller du.Det är som i sport: Den som når hela vägen fram till finalen är den som är bäst förberedd att nå målet. Urvalet blir mindre och mindre, och därav följer att färre och färre når finalen. Därför är det inte konstigt att folk faller på vägen. Det är synd, men sådan är naturens gång.