Hälla färskt blod in i ett andligt embryo

Dr. Michael LaitmanFråga: Kan man be om en punkt i hjärtat att bli uppenbarad i sin käraste?

Svar: Vår utveckling liknar den hos ett embryo i livmodern. Varje del utvecklas med en viss hastighet och i en viss ordning. Vi förstår inte varför detta händer, men när vi studerar sefirot och de tre linjerna – KHB, HGT, och NHY – blir denna utveckling mer tydlig för oss (detta förklaras i detalj i Studiet av de tio sefirot, delar 11 och 12).

Jag kan inte tala till individens början av utveckling, eftersom detta beror på roten av individens själ. Mina barn eller barnbarn kan ha ingenting att göra med kabbala och kan vara likgiltiga mot det andliga, medan en person vaknar någonstans i Alaska och kan inte leva utan det.

Det beror på om själen har nått sin utveckling. Det är därför jag inte borde be Skaparen att ändra detta gemensamma ”embryots” utvecklingsordning. Jag bör endast arbeta inom gruppen så mycket som möjligt. Vårt främsta mål är att uppnå enighet mellan oss!

Genom detta kommer vi att hälla ett färskt, snabbt, och starkt flöde av blod in i detta växande foster. Vi kommer att påskynda den gemensamma utvecklingen, och alla kommer att utvecklas snabbare då de håller sin rätta ordning. Det är därför vi måste påskynda vår utveckling och genom detta påskynda den allmänna utvecklingen.

Från lektion 8, World Kabbalah Convention 2010, 2010-11-11

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.