Vår andliga tillväxt liknar ett frö som planteras i marken

nature.jpgEn fråga jag fick: Vad betyder att vända sig till gruppen i Kabbala?

Mitt svar: Att vända sig till en kabbalistisk grupp innebär att en person är helt hjälplös, han drunknar i havet, han befinner sig i en fruktansvärd situation, han håller på att svälta ihjäl – och plötsligt avslöjar han att det finns goda människor runt honom som vill hjälpa honom. Han måste bara fråga dem och visa dem att han vill ha hjälp från dem!

Han måste vara säker på att de kommer att hjälpa honom. Han behöver inte ens höra dem säga att de går med på detta. Allt beror på personen, som liknar hans syn på Skaparens inställning till oss. I verkligheten är Skaparen alltid redo att hjälpa, och gruppen är samma sak som Skaparen. Om jag överger mig till gruppen och förväntar mig att få hjälp från den, så kommer jag att få det! Det kommer att ske automatiskt. Det beror inte på vissa personer i gruppen, eftersom jag vänder mig mot dess inre, korrigerade tillstånd, som är i ”Ein Sof – Världen utan ände”, och som inte ens de kan förnimma ännu.

För att uppnå detta, måste jag verkligen behöva det. Jag måste förtvivlas av min egen brist på kraft och tro att jag kommer att kunna göra det bara med deras hjälp, bara om jag får deras stöd, deras ömsesidiga garantier, deras energi, och allt det andra. Om jag annulerar mig framför dem på detta sätt, så kommer jag definitivt att lyckas.

Jag måste dock överge mig helt. För att ett frö som planteras i marken skall kunna växa, måste det först ruttna. På samma sätt måste en person först förkasta allt som är hans för att gruppen skall kunna påverka honom till fullo. Han kommer sedan in ett nytt liv, en ny anläggning kommer att gro från det frö som ruttnade. Men det kommer inte att ske förrän fröet ruttnar.

Vi tror att vi har gått med andra och byggt något tillsammans, men det är inte så. Ett frö måste upphäva sig själv, och då kommer miljön att påverka det. En person måste förstå vad han behöver för att ta emot från gruppen – som mineraler han behöver, vilken typ av fukt, värme och syre. Han måste brytas sönder för att kunna absorbera påverkan av omgivningen.

Vi anser emellertid att all fukt, alla mineraler och allt syre finns inom oss. Men allt som ingår i oss, är detta reshimo, och ingenting annat. Resten kommer från omgivningen, eftersom hela det andliga systemet bygger på vår anslutning.

Om en ny cell transplanteras till kroppen, då kommer hela kroppen börja arbeta med det. Vi har emellertid att ogiltigförklara egots skyddande krafter, som förkastar en främmande kropp och inte låter den ansluta. Detta är något vi måste göra på egen hand.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.