Ljuset gör allt arbetet om vi låter det göra det

1Den kabbalistiska vetenskapen är metoden för att utveckla själen. Men samtidigt som jag utvecklar min själ, förstår jag inte riktigt processen.

Jag vet inte vad som är bra eller dåligt för dess utveckling, vilken typ av begär som bör öka i mig och i vilken omfattning. Det känns som om jag irrar planlöst mellan egoism, förakt och självuppoffring.

Här måste vi följa en enkel regel: kärleken till Skaparen kommer efter kärleken för andra. Jag kommer att uppnå Honom exakt inne i förbindelsen mellan mig och andra. Allt vårt studerande är ägnat åt detta.

Att först tänka på andra tycks vara det mest motbjudande för mig. Jag är trött på det, och jag skulle föredra att bara studera och arbeta på mig själv, men inte vara beroende av andra. Men snart upptäcker jag att det inte finns någon annan väg att gå.

Även om vi inte är bekanta med programmet för vår utveckling, kan vi fortfarande försöka skapa ett inbördes förhållande mellan oss. Men faktum är, att Ljuset gör allt arbetet.

Det visar olika egenskaper inom oss, uppenbarar dem enskilt i varje person beroende på roten till hans själ. Därför avancerar en person med stora steg medan någon annan avancerar med små steg. Någon upptäcker vrede i sig själv och någon – likgiltighet. Det finns inga exakta mallar och standardregler.

Det kabbalisterna förklarar för oss är det som tillhör alla utan undantag – vilket målet är som vi alla har att nå, och hur vi skall anstränga oss på vägen till målet. Kabbalisterna påminner oss, om och om igen, att oavsett vad som händer, skall vi inte glömma att gasa, alltid sträva efter att påskynda och alltid gå rakt fram.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.