Vår fräckhet är orsaken till den globala krisen

Hur vågar människan påstå att vi inte är en del av naturens system? Men vad är du då, om du inte är del av naturen? För tusen år sedan, eller ett sekel sedan, kontrollerades du av naturen, men inte nu? Och varför inte världen? Är det därför du har skapat ett par ”leksaker” – bilar och flygplan? Allt du gjorde var att ta olika ämnen och blanda ihop dem, och du kom upp med plast och tuggummi. Så vad har gjort dig skild från naturen?

Faktum är att vi inte har avskilts från naturen. Alla vetenskaper, inklusive Darwins teori, säger att vi är ett resultat av utvecklingen, också den stilla, vegetativa och rörliga nivån av naturen. Så varför bedömer man plötsligt sig själv över naturen, skild från universums integrerade systemet? Varför steg människan plötsligt utanför dess gränser och säger, ”jag är fri!” Vad är människan fri från?

Så på grund av vår vettlösa stolthet, eftersom vi så fräckt tror att vi är fria, står vi inför en kris. Faktum är att vi är inte fria, och att vi existerar inne i naturens integrerade, globala system (Skaparen). Därför måste vi agera i harmoni med systemet.

Vi är inne Skaparen. Han kontrollerar oss, och det finns ingen annan än Han. Vi har inte någon möjlighet att agera fritt, inte i något avseende. Även känslan av att vi verkar stå mitt emot Honom har vi fått av Honom, för att höja oss.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.