Arbetandes för korrektion

Dr. Michael LaitmanFråga: Hur hjälper man en vän som vem disseminering har blivit det viktigaste, och inte arbetet i gruppen, och att detta tillstånd har en negativ inverkan på gruppen?

Svar: Först av allt behöver han förstå att hans kontakt med sina vänner är det som leder honom in i den övre världen, om han inte kan ty sig till dem, då undviker han helt enkelt det andliga arbetet av andlig förbindelse.

Jag förstår att ni alltid vill fly från det och bara disseminera för att ni där känner er stora och enastående, etc. Men ni kan inte fly från föreningen med gruppen, och ni måste med all er styrka försöka att vara med era vänner, även om de verkar vara fel sorts vänner!

Saken är den att ni ser dem till graden av ert okorrigerade tillstånd, så sluta rättfärdiga både dig själv och dem, och gör ingenting; arbeta bara för föreningen. Bry dig inte om deras fel, som om detta vore ensidigt, som om du inte ser dem;du måste arbeta för förenandet!

Från den virtuella lektionen om kabbalans grunder, 2012.02.03
videoikon WMV | ljudikon MP3