Styret från ovan är alltid perfekt. Är jag det?

Dr. Michael LaitmanFråga: Vid vilken punkt bestämmer sig Skaparen för att: ”Nu är det tillräckligt, nu är jag färdig. Jag har sänkt ner dig i total desperation.”?

Svar: Är det värt att oroa sig över det? Skaparen är en oföränderlig kraft, en otänjbar lag, perfektion, evighet och fasthet. Det finns inga förändringar i Honom; allt är upp till mig. Beroende på vilken sida jag vänder mig till Honom med avgörs vilken sorts svar jag kommer att få, i perfekt överensstämmelse med kursen riktad mot målet med skapelsen.

Skaparen är världen av oändlighet (ein sof) där jag kommer att finna det perfekta kli (kärlet), det perfekta Ljuset, den perfekta skärmen (masach), och där alla ansträngningar, besvikelser, framgångar och allt annat samlas. Det är dit mina reshimot (informationsdata) leder mig.

Från detta perfekta tillstånd, från den slutliga bildens perfekta penseldrag, får jag motiverande krafter enligt mitt personliga tillstånd. Jag visas fram av små doser förtvivlan och styrka, upplysning och fördöljning, dvs. av det mångfacetterade och intrikata styret.

Men jag vet inte i vilken kombination de här eller de andra begynnelserna kommer att komma. Det bestäms av själens design, som jag kommer att upptäcka gradvis genom att utvecklas vidare och vidare. Själen är där vi uppnår vårt förbund med Oändligheten, och därmed börjar inse hur helheten hör samman med dess delar, tills de blir ett.

Från den första delen av den dagliga kabbalalektionen 2011.01.09, ”Vilka krafter behövs för arbetet”.
videoikon Videoljudikon MP3

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.