En punkt som blir Skaparen

Dr. Michael LaitmanFråga: Om det inte finns någon förutom Skaparen och jag inte existerar, hur kan jag då fråga Honom om att få bli så som Honom?

Svar: Du frågar Skaparen om att få bli så som Honom precis bara för att du inte existerar och i nuläget är allt Honom. Följaktligen kommer du också att avslöja punkten av ditt ”jag”. Du har bara en självständig punkt, punkten i hjärtat, som Han gav dig för att du ska börja bygga din självständighet med den.

Din självständighet ligger precis i din förfrågan till Skaparen om att Han ska göra dig lik Honom. När du börjar fråga, kräv att få bli lik Honom, erhåll Hans krafter, då kommer allt du får mottaga från Honom att vara din förtjänst. Till slut har du samlat detta begär och förverkligat det. Detta kommer att vara ditt ”jag”. Och alla dina kroppsliga begär och egenskaper räknas inte alls, som om de aldrig existerat.

Frågan forts.: Men för att kunna fråga Den Övre om hjälp måste jag veta vem Han är. Hur bygger jag bilden av Skaparen, som jag måste vända mig till, inom mig?

Svar: Bilden av Skaparen är byggd med dina frågor, begärande, och motsägelser. Denna skepnaden är motsatsen till Skaparen, och Hans bild blir gradvis avslöjad i den.

Från den andra delen av den Dagliga Kabbala Lektionen 10/16/10, Zohar

videoikonVideo ljudikonMp3

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.