Att vara en källa för tillfredställelse för andra

Dr. Michael LaitmanNuförtiden håller världen på att bli global, och alla är sammankopplade med varandra som ett system. Därför är glädje bara möjlig om jag är säker på att andra är tillfredsställda.

Om alla mår bra kommer jag också att må bra. Annars kan någonting oväntat hända när som helst, och ingen har en känsla av tillförsikt oeller trygghet.

Världen har blivit väldigt tätt sammanbunden, hotfull, och fientlig, och det är bara möjligt att bli lycklig under förutsättning att vi förenas; detta kallas glädje från goda handlingar eller handlingar av givande. Om jag är säker på att jag tillfredsställer andra människor, då har de ett egoistiskt intresse av mig. Jag är källan till deras tillfredsställelse, och detta ger mig en känsla av tillförsikt att jag kommer att må bra; jag kommer själv att vara nöjd, och jag kommer att tillfredsställa andra.

Från TV-programmet Kabbala för nybörjare, 2010.10.28, ”Lycka”

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.