Besluta sig för flykt

Dr. Michael LaitmanFråga: När konventionen kommer närmare verkar det som att vissa personer som strävade efter målet för en stund sedan plötsligt faller tillbaka precis som vi når den avgörande punkten. Hur kan vi använda detta tillstånd för att växa, och inte springa iväg?

Svar: Detta är korrekt. Entrén till den andliga världen föregås av födslovärkar. Å ena sidan finns det ett inre tryck, å andra sidan, en extern barriär. Och så är det tills dessa krafter tar dig till sanningens ögonblick.

I sista stund vill ingen lämna Egypten. Det är därför flykten framkommer i all hast, mörker, och rädsla, under påtryckningar av negativa krafter. Detta tillstånd beskrivs av en gammal metafor, där en orm smyger upp till en hind, biter henne, och sedan föder den.

Från den första delen av den dagliga kabbalalektionen 2010-11-01, “And the Children Racketed Within Her”

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.