Zoharkoden

WhatMakesWomenHappy_thumb.gifDan Brown, författaren till bästsäljaren Da Vinci-koden, är 2000-talets mest populäre författare. Da Vinci-koden är den roman som sålt mest av alla genom tiderna med sina 81 miljoner exemplar över hela världen.

Brown har nyligen publicerat en ny roman, Den förlorade symbolen. Här är några utdrag ur den:

Människans intentioner kan påverka hela världen […] Människans äldsta andliga sökande inriktades på att uppfatta hennes egen sammanflätning, att känna hur hon hängde samman med allt annat. Människan har alltid velat bli ’ett’ med universum… och uppnå ett tillstånd av ”för-en-ande.”

Då hon [Katherine] fortsatte läsa flämtade hon plötsligt till och ryggade tillbaka. “Herregud, här står till och med beskrivet hur sex av dimensionerna är sammanflätade och fungerar som en!” Hon tog skrämt ett steg tillbaka. “Vad är det här för bok?”

“En bok som jag hoppas att du ska läsa en dag.” […] titelbladet med dess tre sirliga ord. Den fullständiga Zohar.

Katherine såg på boken. “Menar du att de tidiga mystikerna visste att universum hade tio dimensioner?”

“Javisst.” Han gjorde en gest mot illustrationen av tio sammanflätade cirklar som kallades Sefirot […] Katherine visste inte vad hon skulle säga. “Men… varför studerar då inte fler människor det här?” Hennes bror log. “Det kommer man att göra. ”…” vi har fötts i en underbar tid. En förändring är på väg. Människan står på tröskeln till en ny tidsålder då hon åter kommer att vända blickarna mot naturen och de uråldriga metoderna … mot idéer i böcker som Zohar…”

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.