Hinder är en möjlighet till ansträngning

clip_image001Vi måste hela tiden försöka hitta de kvaliteter som beskrivs i boken Zohar inom oss. Om man inte gör det känner man inte den inre kamp som utspelar sig inom sig.

Ju mer vi försöker att föreställa oss kvaliteterna som beskrivs i Zohar inom oss (så som Skaparen, orättfärdig, rättfärdig, de som ångrar sig, och de som inte ångrar sig), desto djupare sjunker vi i materiella bilder, vilket förvirrar oss. Och detta kommer i sin tur att ge oss en möjlighet till göra en större ansträngning.

Om vi inte knuffar oss själva till att urskilja dessa kvaliteter inom oss, utan istället lugnt bara lyssnar till texten, utan att söka efter någonting inom oss, då kommer hindren också att vara mycket små och vaga. Detta kommer att vara en helt annan kvalitet på ansträngningen.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.