Villkor för inträde till det övre planet

Fråga: Vilka villkor bör uppfyllas mellan oss för att vi ska likna den övre andliga nivån så mycket som möjligt?

Svar: Det viktigaste är att hålla dessa villkor, så kommer Ljuset att slutföra arbetet. Vi kan inte gå vidare till nästa nivå själva. Det finns alltid en klyfta mellan nivåerna, som det står skrivet, ”jag arbetade och fann”. Vi måste anstränga oss, och då finns det en åtgärd från ovan, och den nya nivån avslöjas inom mig.

Hur kan vi skildra den övre andliga nivån om vi inte har något annat än en egoistisk önskan? Det första villkoret är att längta efter anslutning när var och en stöder alla andra. Alla borde vilja konvergera till ett hjärta, en önskan, i stället för många individuella önskemål.

Vi bör betrakta detta arbete på vår anslutning och enhet som mycket viktigt och respektabelt. Det innebär att jag värdesätter den övre. Men hur vet jag vem den övre är och vad målets storhet är? Den övre är mitt tillstånd för anslutning till andra tills vi blir ett. Det allmänna attributet av givande som avslöjas till följd av alla våra individuella ansträngningar kallas Skaparen, vilket betyder ”komma och se” (Bo-re).

Jag måste känna att jag är redo för allt i detta arbete, oavsett vad. Det innebär att jag känner att jag är i sämsta möjliga tillstånd och att det inte finns något lägre tillstånd som jag kan falla till. Alla andra tillstånd som kommer som ett resultat av min anslutning till andra verkar vara att föredra framför mitt tillstånd. Så, oavsett vad som kommer och vad som händer, skrämmer eller påverkar ingenting mig.

Jag fortsätter föreställa mig Skaparen, det allmänna attributet av kärlek och givande. Jag måste följa honom i enlighet med attributen av kärlek och givande som utvecklas inuti mig. Så, jag söker ständigt och kontrollerar om jag redan har något av dessa attribut eller inte. För att inte förväxlas, jag kontrollerar och utvärderar mig själv med avseende på miljön, vännerna som jag måste förenas med för att upptäcka Skaparen.

Jag slåss mot ”grekerna” inuti mig. Grekerna hänvisar till min önskan att ta emot, men till skillnad från ”Egypten” hade grekerna stor kunskap (Daat), vilket innebär anslutning av Chochma och Bina på den materiella nivån. Men jag förstår att detta inte kan vara en andlig nivå, eftersom det redan är i en annan dimension, där det finns andra förutsättningar, andra attribut, andra kärl. Så jag vill arbeta helt över förnuftet.

Dock är det enda sättet att skapa en nivå över förnuftet med hjälp av förnuft så att vi kan höja oss över det. Därmed behöver jag grekerna, jag måste bekämpa dem. Det är där som jag fastställa ramen för den framtida övre nivån i alla dess former. Det beror på att du kan nå något över förståndet endast om du har förstånd.

[121804]

Från den fjärde delen av den dagliga kabbalalektionen 2013.11.29, Rabashs skrifter
videoikon WMV | ljudikon MP3