Det yttre tjänar det inre

Dr. Michael LaitmanFråga: Vi utför många yttre handlingar, men vad är det rätta sättet att uppträda på den inre nivån?

Svar: Utåt måste vi göra vad helst som hjälper vårt inre arbete.

Jag måste upprätthålla en normal existens för mig själv i denna världen. Det är varje människas skyldighet! Men hur som helst så måste alla andra handlingar, begär och tankar vara riktade mot kontaktpunkten till andligheten. I enlighet med det måste jag undersöka i gruppen, hemma, på jobbet, och med mig själv: Vad är det jag gör med mitt liv?

Den kabbalistiska vetenskapen kräver inte att en människa ska vara en ängel. Men människan som vill avancera måste söka efter medel till att öka sina ansträngningar och stärka föreningen för att fortskrida snabbare och mer effektivt.

I grunden finns det ingen tillfällighet, handling eller händelse i människans liv som inte kan användas för att tjäna hennes andliga utveckling. Hon behöver bara veta hur det kan realiseras, för det finns ingen slump. Allting har en orsak: Allt kommer från ovan, avsiktligt och planenligt. Du måste bara vara uppmärksam på spelet som Skaparen spelar med oss. Om vi inte tänker djupt på vad som händer oss, så slutar det med att vi missar vad Skaparen försöker säga oss!

Med andra ord, naturen (eller Skaparen, som är samma sak, en lag och plan) uppväcker ny information, Reshimot i oss varje ögonblick. Dessa Reshimot är dysfunktionella och vi måste föra tillbaka dem – från den vänstra sidan och den högra – till punkten av enighet. Jag måste ständigt kontrollera att min intention är korrekt, och detta är hela mitt arbete.

Om jag är fokuserad på detta, i mitt begär och mina tankar, då kan jag jobba på vilket arbete som helst, oavsett hur många timmar, och utföra vilka handlingar som helst. Detta bekommer mig inte!

Från den tredje lektionen på WE! Kongressen 4/1/11
videoikonVideo ljudikonMp3

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.