Meningen av att ”vara tillsammans”

En fråga jag fick: Hur skall vi förbereda oss under dagen inför att läsa Zohar, speciellt nu när kongressen närmar sig?

Mitt svar: Tillsammans skall vi sträva efter det reformerande Ljuset. Detta är ett väldigt enkelt motto där, att ”vara tillsammans” betyder att förenas. Men vad är det som vi enas för? Det är för att var och en av oss skall influeras av det förändrande Ljuset som kommer att rätta vår onda natur, nämligen vår brist på längtan efter att förenas.

Allt kan återfinnas i ett begrepp; där är Malchut, församlingen av själarna, där vi måste förenas i ett gemensamt krav till Yesod, där vi ber att Yesod skall ge oss det korrigerande och det uppfyllande Ljuset. Det är allt. Detta skall vara vår avsikt inför den kommande kongressen.

Om vi tänker på det och förstår att hela vår framtid beror på denna enhet, därför att den gör oss lika den skänkande kraften, då behöver vi ingenting annat. Vi borde läsa berättelsen om givandet av Toran vid Sinais fot igen, därför att vi är i exakt samma situation. Det är skrivet att varje person skall se sig själv stående nedanför berget Sinai och ta emot Toran.

Toran ges varje dag, men vi kommer bara att kunna ta emot den om vi alla förenas till en man med ett hjärta, stående mitt emot Skaparen som också är En. Då kommer vi att etablera kontakt med Honom och kan ta emot det omgivande Ljuset.

Vi måste förbereda oss för detta tillståndet där våra själar avvisar sina individuella egon och förenas för att attrahera det korrigerande Ljuset. Ljuset kommer att få vår enhet att uppstå och inne i den kommer vi att uppenbara Skaparen.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.