Våra begär renas av lidande

I nyheterna (översatt från CloudWatcher): Under de senaste årtiondena har få varit särskilt intresserade av teman såsom solidaritet och ömsesidig hjälp på TV. Media ville visa glamour, blod och våld. Men på grund av krisen och dess påverkningar är de populäraste ämnena idag just ömsesidig hjälp och självuppoffring.

Min kommentar: Krisen renar människor. En kabbalistisk text säger, ”Kött renas av salt, och människors begär blir renade av lidande”. Men det finns två slag av lidande:

  • Ofrivilligt lidande, som pågår under lång tid, får människor att bli smartare mot sin egen vilja, för att undvika lidandet. Men gradvis börjar människor att upptäcka anledningen till, och meningen med lidandet.
  • Medvetet lidande är när en person lär sig om kvalitéerna hos den övre världen genom att studera kabbala och jämför sig själv med dessa egenskaper. Hon lider då eftersom hon är så olik dessa egenskaper. Men så snart hon känner detta slags lidande, blir hon omedelbart korrigerad och fylld med godhet.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.