Självförtroende som ger oss kontakt med miljön

Dr. Michael LaitmanFråga: Vad är kopplingen mellan självförtroende och glädje?

Svar: Självförtroende ger oss glädje. Känslan av självförtroende är ett resultat av den upplysning som kommer från ovan och håller en som på en kudde av luft, som fyller en med glädje.

Därför finns två sorters självförtroende: självförtroende för vad jag har i fickan, till den grad jag är starkare än miljön, eller självförtroende i miljön, hur stark miljön är och det faktum jag är involverad i den, det vill säga att mitt självförtroende beror på miljön. Det är ett av de två.

Självförtroende är kopplingen till miljön, antingen när jag är starkare än miljön eller när miljön är starkare än mig, men i båda fallen står jag i kontakt med den. Den bästa känslan självförtroende ger är när jag är nöjd med ett tillstånd av att vara liten. Då befinner jag mig garanterat i omgivningens händer, och känner mig som en bebis i sin mors armar.

När en bebis växer, känner han inte samma självförtroende han känt innan. Han har redan tvivel och är rädd för allt, medan en bebis i sin mors armar inte oroar sig för något, och det är den bästa tiden.

[129253]

Från den tredje delen av den dagliga kabbalalektionen, 2014.03.05, Baal HaSulams skrifter
videoikon WMV | ljudikon MP3