Arbetet under exilen i Egypten

Dr. Michael LaitmanFråga: Det sägs att kärleken avslöjades i exilen i Egypten. Vilken korrigering utförs i Egypten?

Svar: Det finns många korrigeringar där: Bortkopplingen från Jakob, anslutningen till Moses, avskiljandet från Josef och allt detta på toppen av en önskan som ständigt växer; slutet av de sju åren av svält och Egyptens plågor är alla många inre urskiljanden eftersom de är beredningen av kärlet. Toran säger att hela skillnaden mellan exil och frälsning ligger i bokstaven alef (hebreiska), i uppenbarelsen av Ljuset, uppenbarelsen av Skaparen. I exilen måste man upptäcka i vilken utsträckning man saknar Skaparen och att man utan honom inte kan sammansluta med andra.

Först när man samlar och samlar alla dessa önskningar, passioner, sorgen över att inte kunna avslöja Skaparen, vilket betyder egenskapen av givande bland vänner; När du ångrar att du inte kan ansluta med dem och du fortfarande vill göra en insats för att upptäcka kärleken, anslutningen utan hänsyn till dig själv, och du kan inte göra det; då når du Egyptens tio plågor genom vilka du redan frigörs från Farao. Annars kan du inte frigöra dig från honom.

Moses i dig är beredd att göra det, men Israels folk är inte det. Till sista stund hör dina begär bara att de ska komma ut ur Egypten, att de bör förbereda sig, att dessa korrupta önskningar kommer att få motgångar, och att de önskemål som är inriktade på Skaparen kommer att kunna skilja sig. Det är mycket hårt arbete, men det får inte hindra oss eftersom det är arbetet i Egypten. Annars kommer vi inte att nå frälsning. Vi kommer inte att belönas med Skaparens hjälp, vars ”starka hand kommer att leda israeliterna ut ur Egypten”, tills vi når slutet av vår ansträngning, genom att försöka lösa alla problem, misslyckanden, och den tunga känslan.

[131066]

Från den andra delen av den dagliga kabbalalektionen, 2014.03.26, Zohar
videoikon WMV | ljudikon MP3