Sörj för det grundläggande i livet och bekymra dig för själen

Dr. Michael LaitmanFråga: Vad innebär det att försörja den andra med allt som han saknar?

Svar: Med säkerhet så talar vi inte om vår världs verklighet. För i så fall skulle du bli klandrad för att vara hårdhjärtad: “Skäms du inte? Du studerar kabbala och ger inte bort allt du äger”. Okunniga människor tror att du måste svettas för att sörja för allt materiellt som andra behöver.

I sanning, att hjälpa andra betyder att visa dem hur de kan korrigera sig. Det enda undantaget till denna regel är grundläggande mänskliga behov. Vi måste förse alla med grundläggande förnödenheter så att ingen människa i världen saknar det.

Men utöver det så bekymrar vi oss enbart för korrigeringen av själen. Det finns inget rum för tvivel: Först av allt, en människa behöver säkerställa den grundläggande, ”djuriska” existensen, och i allt annat måste hon sörja för det ”mänskliga” i henne, alltså själen.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.