Ta bort din Skugga

Dr. Michael LaitmanFör närvarande går du framåt, frågande, önskar något. Vem ingjuter dessa önskningar och handlingar i dig? Det är vad du måste ta reda på.

Gradvis, allt eftersom du lär känna den enande kraften som arbetar i hela skapelsen, byter du ut instrumenten för din uppfattning: hjärtat och sinnet. Du blir mer lyhörd och börjar bättre förstå vad som händer och förstå Skaparens handlingar.

Du ser plötsligt en enorm värld som är mycket bredare, djupare och mer komplex i alla dess vinklar och aspekter. Allt detta blir annorlunda i förhållande till dig. Men senare kommer du att förstå att det är du som håller på att förändras, och utanför dig är allting det samma.

Senare kommer du att upptäcka att allt du ser är bara Skaparen. Det är så för ”det finns ingen annan än Honom”. Och vad du ser som världen är bara din skugga över Honom, och det är så tills du kommer att ha nått villkoret för när denna skugga försvinner.

Med andra ord, för att uppnå enhet med Skaparen, måste vi genomgå flera förändringar. I din uppfattning kallas dessa förändringar för världarna Assya, Yetzira, Bria, Atzilut, Adam Kadmon, och Ein Sof (världen utan ende). Dessa är olika grader av din värklighetsuppfattning som visas för dig i en mycket mer autentisk form.

Så, vad är det som förändrades? Bara din uppfattning. Du ändrar ditt sinnesorgan och bevittnar hur Skaparen gradvis uppenbaras för dig, hur bilden av världen förvärvar mycket skarpare egenskaper, blir verklig, konstant och evig. Det beror på den plats du observerar det från i förhållande till det Oändliga Ljuset.

Sedan börjar du förstå att skuggan du såg på Skaparen, alla denna fördoldhet, världarna, att allt det var för ditt eget bästa. Åtminstone såg du några siluetter, en viss ritning som du behövde radera, såg att du behövde bli lik Skaparen inom denna skugga, för att få den att försvinna.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.