Min signatur på deklarationen att skänka

Dr. Michael LaitmanFråga: Vad ska vi göra med vänner som inte vaknar? Bör vi ha tålamod med dem precis som med världen utanför?

Svar: Nej. I gruppen har vi skrivit på en ömsesidig överenskommelse, precis som kabbalistiska grupper i det förflutna krävde att nybörjare ska skriva under ett statut. Vill du vara en vän? “En vän” är en människa som lägger ner all sin energi på att arbeta för att förenas. I slutändan är enda sättet vi kommer att nå vårt mål på att förenas.

Vi kan inte acceptera varje människa som ännu inte är redo för det, för han kommer bara att ”urvattna” våra krafter, eller kanske till och med förvirra oss och vilseleda oss. Baal HaSulam skriver i artikeln ”Freden” att en människa kanske förstår att han inte inte får stjäla, men ser inget fel i att inte utföra skänkande.

Om du i andligheten inte ger gruppen allt du har att ge den betyder det att du stjäl från den. Därför måste de som vill komma in i gruppen veta att de skriver under ”deklarationen att skänka”. De tar på sig plikten att tillföra sin del, att ge all sin energi för enighetens skull.

Annars har personen ingen plats i gruppen. Så låt honom sitta framför sin TV.

Detta måste begripas och gruppen måste kräva det från alla och från varje människa. Vi kommer inte att uppnå någonting utan enighet.

Från den första delen av den dagliga kabbalalektionen 2010.12.06, Zohar
videoikon WMVljudikon MP3

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.