En droppe enighet är ovärderlig

Dr. Michael LaitmanAllt som hänt oss, allt lidande vi gått igenom under loppet av vår historia, har varit för vårt eget bästa. Baal HaSulam skriver i brev #23 att en människa som har uppenbarat en droppe enighet med Skaparen med glädje skulle hugga av sig sina armar och ben flera gånger om dagen bara för att åtminstone en gång i sitt liv känna smaken av enighet med Skaparen!

Och det är ingen överdrift. Om människan skulle överväga hur mycket Ljus en enda droppe enighet skulle ge, jämfört med denna världs värsta lidande, då skulle hon känna att det väger mer än allt!

Vi förstår inte vad det övre Ljuset är som klär sig i själen. Vi tror att det helt enkelt är någonting njutbart som får oss att må bra. Vi känner inte den sanna meningen hos orden ”evighet, perfektion och harmoni”.

Från den fjärde delen av den dagliga kabbalalektionen 17.08.2010, baserad på “Introduktion till boken Panim meirot uMasbirot
videoikon Videoljudikon MP3

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.