Vill du komma in?

Dr. Michael LaitmanZohar, kapitlet ”Lech Lecha (Gå fram)”, punkt 237: När Skaparen, Bina, ville skapa världen, som är ZA, framkallade Han en flamma av den hårda gnistan och blåste vind in i vind, och flamman mörknade, såväl som brann. Han framkallade en enda droppe från det djupas sidor och förde dem samman – droppen och flamman – och skapade världen med dem, ZA.

Det Övre styret kommer ner till oss från det system som kallas GAR av världen Atzilut. Under den befinner sig Zeir Anpin som vi kallar Skaparen, eftersom Han är den övre i relation till Malchut av världen Atzilut, platsen där alla själar samlas.

För närvarande är emellertid våra själar brutna och de befinner sig under Malchut. När de brutna själarna  önskar korrigering höjer de sin bön till henne. Men hur vet de vad denna korrigering innebär? De vill hålla ihop! De säger: “Vi är villiga att ansvara för varandra och förenas!” Malchut betyder samlingen av alla själar som längtar efter Skaparen (Isra-El). Bara den som vill vara med de andra utan undantag kommer att kunna komma in i Malchut; och den som inte vill det kommer inte att göra det.

Förutsättningen är mycket klar och enkel, och alla är välkomna. Dörren står öppen, kom in! Men vid ingången måste du leva upp till förutsättningen, och om du gör det kommer du att komma in; om inte så inte. Förbered dig om du vill komma in.

Alla själar som kommer in i Malchut kommer tillsammans och höjer en bön till Skaparen (Zeir Anpin). Denna bön är en förfrågan om att bli lika Honom. I början höjer vi med gruppens hjälp vår första bön till Malchut. Från Malchut höjer vi bönen (MAN) vidare, till Zeir Anpin. Zeir Anpin samlar vår bön och höjer den till Bina (Ima Ilaa). Där får Han kraften, Ljuset, och antiegoistiska skärmar för vår räkning. Sedan kommer Han ner och för vidare denna kraft, ner till Malchut, som för den vidare till de själar som är inkluderade i henne. På detta sätt beviljas alla som har kommit in i Malchut hela det Ljus som lovats en från Ovan.

Detta är vad hela Zohar handlar om. Och det är det enda system som existerar i universum.

Från den andra delen av den dagliga kabbalalektionen 2010.07.30, om Zohar.
videoikon Videoljudikon MP3

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.