Om du är orolig över ditt öde

Dr. Michael Laitman

Fråga: På senaste tiden frågar folk mig ofta ”Vad är kabbala?”. Jag kan inte svara dem med en enkel mening. Hur kan vi förklara vad det är vi studerar? Är det att älska sin nästa?

Svar: Vi studerar hur man kan avslöja den Övre Kraften som kontrollerar oss. Baal HaSulams definition lyder: ”Kabbala är avslöjandet av Skaparen för skapelserna”. Älska din nästa är bara ett medel. Avslöjandet av vår onda inklination är också bara ett medel, och Torah är ett medel för att korrigera denna inklination. Resultatet av alla dessa ansträngningar är avslöjandet av Skaparen.

En vanlig person kommer dock att bli förvirrad av ordet ”Skapare” och drar antagligen slutsatsen att det handlar om religion. Därför bör vi förklara att det finns en kraft i vår värld som kontrollerar allting och sätter allt i rörelse, och att vi behöver studera den.

Faktum är att vårt öde beror av detta. Den kabbalistiska vetenskapen avslöjar den Övre Kraften för oss och vi börjar då förstå allting som händer oss i livet. Denna förklaring är mer lättförståelig för människor, för alla bryr sig om sina öden.

Från fjärde delen av den dagliga kabblalektionen 2010-08-02, “Introduction to the Book, Panim Meirot uMasbirot

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.