Nyckeln till Ljuset

Dr. Michael Laitman Om jag höjer mig över min egoism och kommer ut i andra människors önskningar, får jag ett oändligt andligt kärl där jag kan känna hela Oändlighetens Ljus. Det fungerar mycket enkelt. Det är som en stor pipa som Ljuset flyter i. Det finns en ventil högst upp på röret med vilken jag väsentligt kan ändra Ljusets flöde genom att öppna den helt. Det är så det fungerar i vår värld där även ett litet barn kan vrida på en kran och ändra vattnets flöde. När det gäller andligheten, kan jag göra detsamma.

Jag har bara en liten önskan om andlighet. Det är som en liten punkt i hjärtat. Men om jag vänder mig till andra människors önskemål och känner mig delaktig i den gemensamma själens organ som en av dess celler, så skänker jag till denna gemensamma kropp, och som svar börjar den att ta hand om mig. Då tar jag emot alla dess oändliga möjligheter.

Därför är det inte en tillfällighet att kabbalan instruerar oss att komma ut ur våra begär och ansluta oss till andras begär. På så sätt får vi ”613” gånger större kapacitet, andligt kärl, och önskningar, jämfört med vad vi hade tidigare. Tidigare har vi bara haft en punkt i hjärtat, men nu erhåller var och en av oss hela kroppen för vår användning.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.