Det är omöjligt att inte ha ondska

I Zohar, kapitel Ki-Tissa (När du tar), artikel 50: Det finns ingen far så nådig mot sina barn som Skaparen, som det står skrivet: ”Att inte en sak har gått fel av alla goda ting”. … Men eftersom det stod ”Av alla goda ting”, och lämnade det dåliga bakom, vilket betyder att han lämnade de dåliga saker han sa om Israel vid sidan, och de blev inte förverkligade, det är här hans barmhärtighet kommer till synes. Detta beror på att han inte vill göra någonting dåligt.

Världen finns baserat på två krafter, och därför är det omöjligt att inte ha det onda. Godhet uppenbarar sig från det onda och är inbyggd i den. Så problemet är inte att ondskan finns i världen, utan sättet vi avslöjar den på.

Antingen kommer det onda avslöjas i all sin gräslighet och smuts, under de värsta, grymmaste manifestationer, eller så kan vi beväpna oss med kraften från den högra linjen, då kan vi avslöja det med glädje. Vi korrigerar det och omvandlar det omedelbart till godhet.

Hursomhelst måste det onda avslöjas. Allt beror på vår ambition.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.