Ny studie säger att vi är födda troende

I nyheterna (från New Scientist): ”Född till att tro: Hur din hjärna skapar Gud” Ett experiment redovisat i Science stödjer hypotesen att religion är en naturlig konsekvens av hur våra hjärnor fungerar… Människan kan förutse framtida händelser, inklusive sin egen död. ”Du måste komma fram till en lösning, annars blir du överväldigad,” säger antropologen Scott Atran vid Michigans Universitet. När naturliga processer i hjärnan ger oss en frisedel [religiös tro], så tar vi den.

Min kommentar: Alla trossystem i världen (över 3800 stycken) uppfanns av människan. Dock har de tre största religionerna – judendom, kristendom och islam – sitt ursprung i kabbala. När Israels folk föll från den andliga nivån (uppfattandet av Skaparen genom egenskaperna i altruism och kärlek) till denna världens nivå (där Skaparen är fördold på grund av människors grundlösa hat till varandra). Eftersom människorna förlorade förnimmelsen av Skaparen så förstördes templet och judarna drevs från sitt land in i exil, vilket skedde för 2000 år sedan.

Då Skaparen blev fördold, så doldes även kabbala, och folkets förnimmelse och förståelse av Skaparen ersattes med tro på Honom. Det var då som kabbala ersattes av religion – judendom. Och senare sprang två religioner eller grenar fram ur, judendomen; kristendom och islam.

I vår tid kommer människor återigen att börja uppfatta Skaparen genom att uppnå dennes egenskaper av kärlek och altruism. Därför kommer alla trossystem och religioner försvinna, som det är skrivet, ”För de kommer alla att känna Mig, från den allra minsta till den störste” (Yirmiyahu 31:33). Tro och religion kommer att finnas kvar endast som traditioner.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.