Punkten där själarna svetsas samman

Det enda vi kan begära är anslutning, svetspunkterna mellan två delar. Detta är det enda vi pratar om, och det är bara när det gäller denna fråga det finns problem och krig. Denna svetspunkt mellan två komponenter är avgörande för tillståndet i världen, och hela kampen och utvecklingen av vår verklighet sker i den punkten.

Även om jag ber för mig själv, är det inte för min personliga nytta, utan för att vara häftad vid andra. Världen är hel. Allt i den är perfekt, utom ett korrupt kärl. Det fanns ett kärl och det krossades. Vi kan be endast för att korrigera detta kärl, det finns inget annat vi kan be om. Men vi ber om många andra saker.

Men, du blir tillsagd, ”Det är inte sant, du har fel! Allt är bra. Varför är du inte glad? Du behöver bara en sak: att rätta till det här kärlet. Om du rättar till det och sätter ihop kärlet igen i ett helt kärl, hittar du stora nöjen i det: god mat, kunskap, känslor, värme, omsorg, vad du vill. Du behöver bara att rätta till detta kärl, sätta ihop det igen.”

Men, säger du, ”Nej, jag vill ha något trevligt och välsmakande”, och svaret du får är att detta kommer att ske så fort du sätter ihop kärlet och när det är helt igen. I det ögonblick du satt ihop alla dess delar igen, kommer du att upptäcka alla nöjen i det. Ändå ber vi för allt vi vill ha, förutom det! Det är inte bara ditt problem, utan problemet med varje person i världen. Folk förstår inte att detta är det enda sättet, att nå korrigering, det är endast genom korrigering.

Alla religioner, trosuppfattningar, problem och krig kretsar bara kring denna enda fråga: att ansluta eller inte ansluta. Vi har fått ett sätt som gör att vi kan nå anslutning och lösa alla problem i världen och övervinna hatet. I det ögonblick vi börjar ansluta, börjar hela naturen också att ansluta: alla nivåer i det stilla, vegetativa, och djuriska i naturen. Vargen och lammet kommer att leva tillsammans i harmoni och kommer att lyda det lilla barnet, som det står i Uppenbarelseboken.

Allt beror bara på om vi vill åstadkomma och uppnå anslutning. Vi kommer att kunna rätta till hela verkligheten, hela våra liv, genom sådana förändringar som uppenbarligen inte har något att göra med våra problem. Det beror på vår anslutning. Vi behöver bara be att anslutas, svetsas samman, så att den goda kraften kommer att dominera oss. Vi vänder oss till den goda kraften (till Skaparen, till attributet av kärlek och skänkande), så att han kommer att rätta till och fylla oss.

Det finns ingenting utom punkten av enighet, nedgången av enighet. Hela denna värld som är framför mig nu är uppenbarelsen av alla de fenomen som är motsatta enheten. Det är av denna anledning som jag ser stjärnorna, jorden, människor och alla de fenomen som ligger utanför ramen för enighet. Det är av denna anledning som dessa fenomen kallas denna värld.

Så, vad ska jag tänka på: denna värld, eller enhet? Om jag bara  är orolig och tänker på den här världen, så kommer jag att stanna kvar i den lögn som jag har levt. Så jag spelar ständigt detta spel, snurrar runt på livets karusell. Men om jag vill lämna detta spel av korrigering och vägrar att vara en ren marionett i det, behöver jag bara tänka på enighet.

[121450]

Från den 1: a delen av dagliga kabbalalektionen 2013.11.25, Rabashs skrifter
videoikon MP4 | ljudikon MP3