I kabbalisternas armar

Dr. Michael LaitmanFråga: Förnyas min perception av världen hela tiden tills jag skaffat en själ, det vill säga andlig perception?

Svar: Med tiden kommer du att upptäcka att den här världen är mycket mer komplicerad än du upplever den i din ytliga perception. Du kommer känna krafterna som ligger bakom händelserna och kommer att se att alltihop är under dessa krafters påverkan, som dockor som styrs av osynliga drifter i ett slags spel.

Fråga: Varför är det så komplicerat?

Svar: Det är inte alls komplicerat, det är en enkel beräkning: Du lever antingen som ett ”djur” eller så lever du genom att uppnå hela verkligheten. Längs med vägen ser det komplicerat ut, men bara så att du kan förstå vad det är du inte förstår själv. Så börjar du förstå den generella bilden.

Utan denna studie kommer du inte lära känna eller uppnå den högre makten. Komplikationerna uppträder bara i kommunikationssystemet mellan er. Men djupare, där du är likvärdig ”själ mot själ”, finns inga frågor. Där blir du likvärdig med det och alla ”världar”, det vill säga fördoldheter, upphör.

Inlärningsprocessen är alltid förvirrande. När man börjar lära sig förstår man ingenting, och ju mer du avancerar i dina studier desto mer frågor har du. Det är ingen slump att ledande forskare inte skäms över att medge hur lite de vet om världen. Å andra sidan säger ignoranta ”experter”, som inte ser mer än ett par centimeter längre än sina näsor att allt är ”kristallklart”…

Fråga: Men ändå, varför använder kabbalisterna ett språk som jag inte kan förstå? Varför uttrycker de inte allt i en detaljerad och organiserad form? Varför all denna ”symbolik”?

Svar: De har inget val; tro mig, de vill inte förvirra oss. Tvärtom är de som kärleksfulla föräldrar som bryr sig om sitt barn som äntligen föddes sent i livet. Eftersom de förstår din inre struktur och även den andliga strukturen,  sammankopplar de dig med den världens inre essens, med den riktiga verkligheten. De måste bära dig i sina armar, likt ett barn, som en bäbis, som en bit ”kött” som ännu inte är en människa, till nästa nivå. Medan de bär dig växer du, samlar på dig intryck, och upplever andliga handlingar och reaktioner, tills de sätter ner dig på ”gräsmattan” i den andliga världen…

[102309]

Från den fjärde delen av den dagliga kabbalalektionen, 2013.03.08, om Freden
videoikon WMV | ljudikon MP3