Att vrida klockans visare från hat till kärlek

Dr. Michael LaitmanFråga: Vilka är ens fiender om hela ens värld existerar inom en?

Svar: Alla dina begär och tankar är dina fiender.

Vanligtvis är det så att människorna omkring dig, som inte brukar oroa dig eller du bry dig om, inte betyda mycket för dig. Men det är människorna som verkar vara dina fiender eller de som du hatar, som är den största hjälpen för din utveckling. Vi behöver bara förstå hur vi ska använda denna hjälp.

Om det är dina vänner i gruppen, så måste du vända dem från dina fiender till dina älskade vänner. Det gör ingen skillnad om någon hatar dig eller om du hatar någon. Vanligtvis är det du som är ansvarig för dåliga relationer, men du måste förändra saker från hat till kärlek.

Det är inte alls enkelt. Börja beräkna saker på detta motsatta vis internt och du kommer att märka vilket intensivt arbete det för med sig.

[100495]

Från den dagliga kabbalalektionen 2013.02.11, Baal HaSulams skrifter

 

videoikon WMV | ljudikon MP3