Väck upp vännerna inuti dig

Dr. Michael LaitmanFråga: Hur bör mitt behov av ömsesidig garanti uttryckas?

Svar: Genom att skaka om andra, väcka dem, och göra det inombords istället för med ord. Ord urvattnar faktiskt meningen. Hela vårt arbete görs på insidan snarare än på utsidan. Det viktiga är graden till vilken jag skakar om vännerna inom mig själv så att vi tillsammans ska gå mot ömsesidig garanti.

Vi uppnår det inte med våra egna krafter, utan kräver uppenbarelsen av Skaparen. Trots allt är ömsesidig garanti Skaparens kraft som förenar oss med varandra. Ensamma kan vi inte sträcka ut trådarna för förbindelse och skänka till varandra. Ingenting kommer att fungera om Ljuset inte uppenbaras mellan oss.
Idag är vi enbart förbundna genom hat. Men om Ljuset kommer in mellan oss kommer vi att förenas i kärlek och skänkande. Ömsesidigt skänkande, där Skaparen fyller platsen för våra relationer, är ömsesidig garanti.

Vi måste sträva efter det även om vi inte kan uppnå det själva. Allt kommer att ta sig igenom mörkret om vi verkligen vill uppenbara ömsesidig garanti för Skaparens skull. Och ”för Skaparen” innebär för egenskapen av absolut skänkande.

Från den femte delen av den dagliga kabbalalektionen, 2011.07.16, “Arvut
videoikon WMVljudikon MP3