Resultatet av lektionen

Dr. Michael LaitmanFråga: I artikeln ”Arvut (ömsesidig garanti)” skriver Baal HaSulam att vi måste handla utan någon betalning, utan kompensation, och utan någon som helst självkärlek. Hur kan vi rena oss från våra förväntningar på belöning, på bra resultat?

Svar: Ni har verktygen: den kabbalistiska metoden som kallas Tora och gruppen. Om du vill förenas med hela gruppen och i den bygga upp en framtida värld som ett verkligt exempel för alla, gör då detta.

Hur kan ni förenas? Ni kan förenas genom Tora. Ljuset som finns i den renar. Alla måste känna hur pass bortkopplad eller sammankopplad han är med andra. Alla måste hela tiden försöka kolla om han av impuls försöker förenas med de andra.

Och slutligen är vår strävan nödvändig under studierna. Var är bönen under lektionen? Vad är bönen som motiverar dig att förenas?

Det finns ett gemensamt nätverk, men dess trådar är avklippta, och vi måste knyta dem samman igen. Vi kommer till lektionen för att studera de brutna banden mellan oss och förstå hur vi kan fläta ihop dem igen. Detta är de resultat vi bör förvänta oss av lektionen. Gör vi det?

Från den 5:e delen av den dagliga kabbalalektionen 11.07.18, ”Arvut (ömsesidig garanti)”