Alla korrigeringar sker genom rättfärdiga kvinnors förtjänst

En fråga jag fick: I går höll vi en världsomfattande kvinnokonferens som ägnades åt kvinnors andliga utveckling och frågor om uppfostran och utbildning av den yngre generationen. Vad skulle du säga till en kvinna som studerar kabbala för att hjälpa henne att förverkliga kabbala i den här världen?

Mitt svar: Jag är mycket glad att detta möte ägde rum. Jag var också glad över att få tillfälle att tala med kvinnorna där. Jag har alltid sagt, och jag fortsätter att upprepa, att andlig utveckling är omöjlig utan kvinnor. Närhelst Toran berättar en historia om en man nämner det alltid ordet et, som hänvisar till hans feminina begär, nukva. Det beror på att utan en kvinna, nukva, eller shechina, önskan, finns det ingenting vi kan åstadkomma.

Vi talar alltid om ljuset, men det måste ha ett ställe att komma och bekläda. Detta är anledningen till att kvinnors önskningar, deras samband med kabbalans vetenskap, och deras deltagande är så viktigt. Jag hoppas verkligen att ännu fler kvinnor kommer till kabbala för att delta i processen av världens korrigering. Då kan vi vara säkra på att korrigeringen verkligen kommer att hända och det snabbt.

Det står skrivet att nationen Israel drog ut ur Egypten med stöd av rättfärdiga kvinnor. Detsamma gäller för alla korrigeringar och samma sak skrevs om mottagandet av Toran vid foten av berget Sinai. Närhelst männen uträttar stordåd i världen, gör de det eftersom kvinnorna tvingar dem att göra det.

Därför hoppas jag att detta kommer att ske för oss alla tillsammans och att vi kommer att ha många fler sådana möten, där många fler kvinnor kommer att delta, för att hjälpa oss alla och för att uppfylla detta heliga arbete tillsammans, att avslöja Skaparen för alla människor i världen.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.