Sänk huvudet och ta så mycket du vill

Dr. Michael LaitmanFråga: Var får vi styrkan att tolerera korrigeringarna?

Svar: Från omgivningen. En person har själv inte styrkan att gå framåt en tum. Om gruppen ger dig förverkligandet av målets betydelse,  och visar hur förödmjukande och avskyvärt det aktuella tillståndet är, kommer du att ha kraften att vakna upp ur detta tillstånd till ett bättre, mer utvecklat tillstånd.

Sagt annorlunda, givande blir  bättre i dina ögon, även om det verkade värre för dig innan. Du brukade tänka, ”Varför måste jag skänka och förenas med vännerna? Detta är motbjudande för mig. Jag är oförmögen till det”. Men vännerna visar att detta är utveckling. Du ser att alla strävar efter detta och sedan kommer avund, en passionerad lust, och stolthet att dra dig mot samma sak. Och då är man redan kompetent att göra det.

Detta är dock bara på villkor att du kan sänka ditt huvud inför omgivningen. För att göra detta har du fått tillgång till allt som behövs. Du har kraften att förkasta dig själv, men om du inte använder dem finns inget du kan göra. Du har kommit till gruppen och blivit tillsagd ”Ta det”. Det är här ditt fria val börjar: Att ta emot det eller inte?

”Att ta det” betyder att upphäva sig själv, att sänka huvudet. Varsågod, gör det och du kommer avancera framåt. Ju mindre och mer ödmjuk du känner dig i relation till vänner, ju mer behöver du deras hjälp. Då kommer du att kunna ta emot förverkligandet av din egen ödmjukhet och Skaparens storhet från dem, för att avancera framåt enligt detta.

Men om du inte kan eller vill sänka dig inför dem, förblir du en ”tupp” med huvudet högt, och kommer att förbli på den djuriska nivån.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.