Coronaviruset förändrar verkligheten, Del 2

laitman_294.2

”Skingra de onda; bättre för dem och bättre för världen.”

Kommentar: Åtgärderna som har tagits mot coronaviruset av många länders regeringar har bokstavligen förlamat människors liv.

Mitt svar: Regeringarna är mycket rädda om sina medborgare. Vi måste förstå att de är ansvariga för befolkningens hälsa och för ekonomin. Och ekonomin är helt beroende av våra förbindelser och den internationella handeln. Detta är en enorm huvudvärk för länders regeringar. Om de redan bestämt sig för att klippa alla band så betyder det att de inte har något annat val.

Exempelvis meddelade USA: s president Trump att han ställer in alla flyg från USA till Europa. Förstår du vad det betyder för den amerikanska flygindustrin? Naturligtvis tar han hänsyn till det, särskilt eftersom det snart är val i Amerika.

Han har förmodligen data som bekräftar att jag inte överdriver. Han skulle ha velat fatta ett mer skonsamt beslut, men uppenbarligen har han sådan information att han måste stoppa flygen.

Kommentar: Samma sak händer i landet jag bor i. Israel är helt isolerat. Man kan inte lämna landet. Jag har hört att detta faktum ensamt orsakar en förlust på fyra miljarder shekel, för att inte tala om andra förluster.

Mitt svar: Vissa tycker att det är överdrivet. Jag tycker att det är en underskattning.

Fråga: Det visar sig att det enda sättet att bekämpa viruset är genom isolering. Men detta motsätter sig naturens lagar som ständigt driver oss till att förenas, att integreras. Hur kan du förklara det?

Svar: Mycket enkelt. I en urgammal kabbalistisk källskrift står det: ”Skingra de onda; bättre för dem och bättre för världen. ” Och vice versa, ”Samla de rättfärdiga; bättre för dem och bättre för världen. ”

Fråga: Vad är vår synd?

Svar: Det är det faktum att vi inte är enade på korrekt sätt. Vi önskar varandra inte väl i vår förbindelse; därför kan det inte kallas enhet. Det kan bara kallas ett begär att vinna något på andras bekostnad.

I vår utveckling kan naturen därför inte acceptera sådana försök att förenas och bedriva handel o s v som positiva och korrekta eller något som skulle kunna leda till det tillstånd av enhet som är menat för oss. Naturen menar att en sådan typ av enhet eller förbindelse är skadlig för oss och för hela universum. Därför ges vi alla dessa problem i form av virus och andra otrevligheter. Dessa problem kommer att fortsätta tills vi förändrar vår inställning till varandra.

Från KabTV: s “Coronavirus Is Changing Reality, Part 2”, 3/12/20