Coronaviruset förändrar verkligheten, Del 1

laitman_220Syftet med naturen och den globala epidemin

Fråga: Har naturen intelligens, ur kabbalans synvinkel? Allt som händer oss, alla svårigheter som drabbar oss, är allt planerat? Finns det ett övre medvetande, eller är det den blinda naturen?

Svar: Naturen är absolut intelligent. Den har en början och ett slut på utvecklingen, d v s en plan för utvecklingen på naturens alla nivåer: den stilla nivån såväl som den vegetativa, animala och den mänskliga; och planen genomförs strikt.

Dock uppstår många sorters problem under dess genomförande eftersom alla naturens nivåer deltar i planen. Den mänskliga naturen, som är den högsta, genomgår alla möjliga sorters variationer och förändringar i båda riktningar.

En människa har fri vilja, hon kan förändra sig själv, i likhet med, eller inte så mycket i likhet med naturen. Som ett resultat, av det ena eller det andra, förändrar hon sin rörelses väg. Men samtidigt är hennes rörelse riktad i samma riktning, mot samma syfte.

Fråga: Bestäms inte naturens lagar på människans och samhällets nivå?

Svar: En människa har fri vilja, vilket betyder att hon har möjlighet att ta sig från A till B på olika sätt.

Fråga: Så det slutliga målet är redan fastställt?

Svar: Inte bara det slutliga målet, utan hela vår väg. Det kan delas in i mindre delar och i var och en av dem kan vi röra oss på antingen ett mer välvilligt sätt eller på ett mer oönskat sätt.

Fråga: På vår nuvarande del av den vägen har en global epidemi -coronaviruset, uppstått. Vi förstår alla att det har funnits många sådan epidemier och att de var mycket farligare.

Hur skiljer sig den här situationen från andra i vår historia? Beror det på att vi idag är mer beroende av varandra och integrerade och att det lämnar ett naturligt avtryck?

Svar: Ja. Om tidigare epidemier i Europa och på andra platser i världen inte påverkade andra kontinenter och länder så är detta inte längre fallet. Vi är idag så sammanbundna av kultur, ekonomi, världshandel och allt annat att vi inte kan annat än att vara en enad mänsklighet.

Därför påverkar virus oss alla då de sprids från en del av jorden till en annan. Och vi kan inte fly, vi kan inte bryta förbindelsen mellan oss.

Kommentar: Det udda med den här situationen är vårt nuvarande beroende av varandra, och det viktigaste, de oproportionella restriktioner som införts av länders regeringar. För det har ju funnits många epidemier men ingen som har behandlats på det här viset.

Mitt svar: Det var innan vi var bundna till varandra till den här graden. I dag har vår förbindelse blivit absolut. Det är svårt att föreställa sig någonstans där så inte är fallet. Men nu, på grund av viruset, måste vi distansera oss från varandra, och var och en måste isolera sig själv från andra, vilket är omöjligt i vår värld.

Från KabTV, “Coronavirus Is Changing Reality,” 3/12/20