En förbättrad värld

laitman_202.0

Forskare i projektet ”Our World In Data” (ung. Vår värld i siffror) hävdar med hjälp av siffror att stora förbättringar har skett i världen de senaste två hundra åren. Till exempel var 94% av världens befolkning nödlidande i början av 1800-talet, medan den siffran idag är 9,6% (OurWorldinData.org).

En av tio personer över 15 år kunde läsa, medan idag 85% av befolkningen är läskunnig. För två hundra år sedan levde 43% av alla nyfödda barn längre än till sin femte födelsedag. Idag är barndödligheten i världen nere i 4%.

Vi har verkligen lärt oss att ta hand om våra kroppar och uppnått  stor framgång i att göra det. Men vad som sker med kroppen är inte riktigt samma sak som vad som sker med människan i sig.

Förr kämpade folk för sin dagliga överlevnad och man ifrågasatte sällan meningen med det. Idag när utvecklade länder praktiskt taget garanterar alla invånare deras grundläggande behov uppstår frågan: ”Vad är meningen med mitt liv?”

Det finns inget svar.

Med tiden blir vissa människor verkligen tyngda av denna fråga. Oavsett hur mycket vi försöker fly från eller maskera den, återstår tomheten. Bakom finns inte bara en enkel dunkelhet, utan ett problem för hela mänskligheten: att hela dess grund saknar mening.

Därför kan vi säga att livet inte bara har blivit lättare, utan också svårare. Undermedvetet bär vi den här bördan av oförstådd sanning inuti oss, som ett systemfel i grunden av vårt medvetande.

Vi kan utan tvekan skryta om våra statistiska indikatorer, men i verkligheten blir vi ensammare, till och med i våra familjer; vi samverkar mindre och mindre med varandra. Det finns ett vakuum runt varje person. I stället för vanlig lycka och välstånd vandrar vi i mörkret bland skuggorna. Materialistiskt sett blomstrar vi, men andligt sett är vi på väg att vissna.

Det är därför folk slutade tro på en bättre framtid trots den ökade levnadsstandarden. Inte undra på att andelen optimister föll under tio procent på vissa ställen.

Tyvärr inser inte alla att orsaken är bristen på mening. Men denna fråga kommer till slut bli avgörande för alla: ”Vad är meningen? Vad är min mening? ”Då kommer folk att lyssna till den kabbalistiska vetenskapen, som berättar för oss om det högre system som styr oss. Det finns inget annat svar, allting annat är bara att senarelägga eller att köra på tomgång.

På så vis leder oss denna livets meningslöshet, och avsaknad av mål, till den verkliga uppenbarelsen, till ett uppstigande. När vi tränger in i och synar det övre systemet och medvetet börjar interagera med det, kommer våra liv bli produktiva i verklig menig. Vi kommer aktivt börja delta i vår egen utveckling, och från ett olyckligt, ensamt litet folk kommer vi att växa till en stor, evig, perfekt varelse.

[222269]

Från KabTVs “News with Michael Laitman” 1/30/18