Hur bekämpa terrorism i Europa?

laitman_547_06Fråga: I en artikel publicerad i media sägs det att ISIS och Al Qaida har skapat en sofistikerad nätverksplattform som kan identifiera alla länders svaga punkter.  I kontrast till detta kämpar västländerna mot terrorism separat och koordinerar inte sina verksamheter.

Hur kan Israel och andra nationer bekämpa terrorismen som i dag omfattar hela världen och besegra den?

Svar: Bara genom att förenas! Man kan inte göra något gentemot denna kraft om man inte kommer samman och förenas med andra. På egen hand kommer varje nation att förlora. Terroristerna kommer att välja mål att spränga i varje nation och attackera de centrala städerna i Europa och vi kan inte göra något åt det.

En andlig kraft måste verka mot dem. Trots allt är vi, materiellt sett, väldigt svaga. I dag kan vi inte, med beaktande av deras vapen och kommunikationsmedier, handskas med dem.

Vi måste söka efter hur man kan neutralisera dem genom den inre kraften i naturen, vilket innebär endast genom förenande. De arbetar med hatets kraft så de kan övervinnas endast genom kraften av enande.

Om Europa verkligen var enat – genom utbildning, närmande av individer och folk, genom förening av hjärtan, inte genom en gemensam marknad och kontroll av banker, om de skulle vara ett exempel för hela världen i hur man verkligen kommer samman och förenas, då skulle ingen orsaka skada där.

Fråga: Så hur skulle du föreslå att Europas nationer ska kämpa mot ISIS?

Svar: De kan inte handskas med ISIS om de inte börjar komma samman så att enande blir deras högsta mål.

Fråga: Hur skulle detta påverka ISIS?

Svar: På det inre planet skulle ISIS börja försvagas av detta. De skulle plötsligt känna att de inte har kraft att göra någonting. Det är så de skulle känna!

I naturen finns krafter som aktiverar oss. Vill du ingripa i alla dessa krafter? Varsågod, du har möjligheten! Detta är dock endast möjligt under förutsättning att du kommer ut med positiv kraft, med kraften av enhet. Det är den kraften som är i stånd att besegra dem.

[170059]

Från det israeliska radioprogrammet ”Fråga kabbalisten” på 103FM 2015-11-15