Tillbaka till naturen

Laitman_707Fråga: Under de senaste åren har en tendens att återvända till naturen blivit mycket populär, inklusive att konsumera färre moderna, konstgjorda saker. Detta avser även medicin, där naturmedicin och homeopati blir allt populärare över traditionell behandling med kemiska droger.

Människor föredrar naturliga produkter utan kemiska gödningsmedel, naturlig förlossning utan att använda smärtstillande. Varför är det så att fler och fler människor känner ett behov av att gå tillbaka till naturen?

Svar: Förr i tiden fick människor mat och läkemedel från omgivningen, genom att använda olika växter, djur och naturliga gåvor från skogen. Och även i dag finns människor som vet hur man använder dessa saker. Människor var närmare naturen, som inte var så förorenad som i dag.

Innan vi uppfann förbränningsmotorn, som går med diesel eller gas, förgiftade vi inte miljön. Vår mat var fri från kemikalier eftersom den var naturlig. Människor åt kyckling och fisk som kom från naturliga levnadsförhållanden. Men under de senaste åren har situationen förändrats drastiskt.

Förr i tiden använde läkare naturliga mediciner. En gång när jag reste genom Kanada, besökte jag en gammal by som bevarades som ett museum. Det fanns en intressant punkt: en byläkares hem. Och runtom fanns jordbruksland där han odlade medicinalväxter som han torkade i huset.

Det var uppenbart att det var en riktig produktion. Vanligtvis var en läkare en mycket förmögen person eftersom alla behövde honom. Och läkaren visste verkligen hur man kunde bota. Annars skulle ingen kalla på honom. Varje by hade sin egen sjukstuga som drevs av dem som hade kunskap och yrket fördes vidare från generation till generation. All medicin togs från naturen.

Vi ser att djuren botar sig med växter. Som när en hundägare tar ut sin hund och hunden genast börjar söka efter växter att konsumera. Den känner vilken växt som är nödvändig för dess kropp. på samma sätt är våra kroppar också djur och det är verkligen synd att vi har distanserat oss så mycket från naturliga läkemetoder.

Men en modern människa vet inte hur man behandlar sig med växter. Och det är omöjligt att föreställa sig att alla invånare i en stad med en befolkning på många miljoner skulle resa till en skog i jakt på medicinalväxter för sin behandling.

Det är säkert att den teknologiska processen inte kan vändas. Men efter alla våra förhoppningar om tillhörande välstånd och lycklig framtid, börjar vi plötsligt tvivla på att denna utveckling har varit till vår fördel. Vi ser många negativa konsekvenser, även om vi försöker ignorera dem eller tänka att de är oundvikliga.

Hela vår utveckling (inom teknik, medicin, familjeliv, utbildning etc.) har passerat en viss topp och även om vi trodde att vi bara skulle stiga högre och högre, började vi att sjunka. Vi håller inte balansen genom att flytta till mittlinjen, utan i stället lutar vi åt ena sidan och förlorar vår balans.

Kanske måste vi ompröva vår inställning och välja mittlinjen så att vi inte kastar bort de naturliga metoder som finns för behandling och helt gå över till kemikalier.
[162234]

Från KabTV’s “A New Life” 20150630