Gruppens slutliga tillstånd (eller att klämma ut kärnan ur körsbäret)

Dr. Michael Laitman Vi kan starta en speciell process där gruppen tar upp en sådan form att vi äntligen kan känna inte våra personliga enskilda tillstånd, utan de allmänna tillstånd som vi går igenom. Vi kommer att börja gå igenom dem tillsammans, och detta kallas att vara Israels folk i Egypten, då ett slag följer ett annat, och då kan vi höja oss över dem tillsammans.

De tio plågorna i Egypten tar inte plats långt bort från oss, från var Farao, så att vi kan följa dem på avstånd och glädjas. Dessa slag äger rum inom oss, och vår personliga Farao upplever dem! Så vi har belönats med attgå vidare mot det slutliga tillståndet av gruppen som en nation.

Den som inte känner mörkret ännu borde vara orolig eftersom det innebär att han inte arbetar tillräckligt på anslutningen med gruppen och att han fortfarande saknar det inre arbetet. Han kan undermedvetet fly problemet, att hålla sitt avstånd, i stället för att peka på sanningen lite. En persons defensiva kraft verkar här, skrämmer en och hindra en från att komma in i gruppen och klargöra saker.

Om man inte har någon lust att ”hoppa ut ur sin kropp” betyder det att man inte fått med tillräckligt med tryck från Skaparens som pressar en som ett körsbär så att kärnan flyger ut. Hur kan man annars hoppa i vågorna i Röda havet? Endast på detta sätt, under tryck, som på ett körsbär. Kan du tänka dig hur stor press det är?

Om den andliga världen är över den materiella världen, vilket innebär över liv och död, så jag ska känna att jag är redo för denna övergång! Detta organ, det här livet med allt i det, är inte värt någonting i jämförelse med den värld till vilken jag ska flytta.

Skalet som hindrar oss från att avancera kan brytas endast genom kraften av kärlek och ömsesidigt intresse, endast av det allmänna arbetet tillsammans med alla. Om du inte känner den allmänna omsorgen för samhället, för hela den globala gemenskapen Bnei Baruch, för hela världen, kommer du inte att kunna delta i denna process.

En del av gruppen kanske redan går igenom det medan du står vid sidan av när det passerar förbi, och det kan vara så att du inte hör, ser eller känner det. Instinktivt ignorerar du svårigheterna och skyddar dig själv, på så sätt håller du dig på avstånd.

Vi måste delta i allt som gruppen, samhället och det globala Bnei Baruch-samhället håller på med, och vara känsliga och på alerten vad gäller alla bekymmer och förändringar alla upplever. Den som inte deltar aktivt i denna generella process kallas ”kvinnor”, ”barn”, ”slavar” och ”får och getter”. Dessa kategorier definierar alla typer av människor i vår globala grupp som på något sätt är kopplade till oss, men endast i det yttre.

Så därför får bara ”600.000 själar” Toran.

[104378]

Från den första delen av den dagliga kabbalalektionen, 2013.04.05, Shamati #61
videoikon MP4 | ljudikon MP3