Lyckans vetenskap

Dr. Michael LaitmanÅsikt (Karlheinz Ruckriegel, lyckoforskare vid Georg-Simon-Ohm Hochschule, University of Applied Arts i Nürnberg): ”Där människor går igenom en daglig kamp för att överleva, där är det osannolikt att de är helt nöjda med sina liv. Det finns ett direkt samband mellan inkomst och tillfredsställelse. De säger att lyckan inte kan finnas i pengar, utan i dess kvantitet.

”Men från och med bruttonationalprodukten per capita på 10 tusen dollar per år, försvagas detta beroende och efter 20.000 förloras det helt.  Förr arbetade arbetare helt enkelt hårt från början till slut, fick betalt och krävde inte något annat.

”I dag är självförverkligande det viktiga, att vara engagerad i intressanta frågor. I arbetslivet söker människor framgång, vänskap, erkännande, projekt med en framtid och möjligheter att avslöja sina talanger. I allmänhet är bruttonationalprodukten inte en indikator på allmän tillfredsställelse.

”Ju större samhällelig ojämlikhet, desto mindre lyckliga medborgarna finns det. Detta är särskilt tydligt då människor redan vid födseln ges ojämlika chanser, och de kan inte förändra situationen under hela sin livstid. Detta påverkar båda objektiva indikatorerna, så som förväntad livslängd och hälsa.

”Nivån av välbefinnande sker genom sociala kontakter, aktivt deltagande i det offentliga livet, arbete som ger tillfredsställelse, välvilja, hälsa och inre frihet.

”Tesen om lyckans vetenskap är inte längre kontroversiell, utan vetenskapligt bevisad.”

Min kommentar: Vår egoism växer och kräver större kvalitativ uppfyllelse. I dag, mer än någonsin, vill människor med stort allvar studera källor till lycka.
[138633]